La il·luminació amb LED permet estalviar més de 20.000 euros l’any als pàrquings Llibertat i Baluard

05 març, 14

Aquest 2014 l’empresa municipal AMERSAM actua de manera progressiva en el canvi de la il·luminació dels aparcaments on el consum elèctric és més gran: ja s’han instal·lat noves luminàries amb sistema LED als aparcaments Llibertat i Baluard, el que permetrà un estalvi de 21.000 euros anuals en la factura de la llum.

AMERSAM treballa des de fa temps en la implantació d’un sistema energètic sostenible i eficient en les instal.lacions de la xarxa municipal d’aparcaments i als mercats Central i del Carrilet. Des de principis d’any, s’han començat a substituir els tubs fluorescents dels aparcaments Llibertat i Baluard per tal de disminuir el consum energètic d’aquests pàrquings: en total, s’han canviat 800 luminàries de fluorescència convencional per noves làmpares amb tecnologia LED, amb una inversió de 29.000 euros.

D’aquesta manera, es pretén reduïr el consum elèctric anual en 175.000 Kwh, cosa que suposarà un estalvi energètic valorat en 21.000 € anuals. D’altra banda, el canvi també comporta una reducció destacable de les emisions de CO2 en 78 tn/any.

La regidora de Promoció Econòmica i consellera delegada d’AMERSAM, Alícia Alegret, considera «necessària aquesta millora per l’estalvi energètic, però també per fer més eficient la instal·lació lumínica i la conseqüent sensació de seguretat per a la mobilitat que afegeix a l’interior dels aparcaments».

El proper pàrquing on s’actuarà és el de la Pastoreta, la resta d’equipaments de la xarxa municipal ja compten amb sistemes DALI, que graduen la il·luminació en funció de l’ús, regulant així també la despesa energètica.

 

Pàrquing Llibertat

Pàrquing de la Llibertat